Alvheim feirer ti år i drift: Lanserer milliard-visjon

8. juni 2018

8. juni 2018 har Alvheim FPSO vært ti år i drift. Snart er 400 millioner fat olje produsert. Nå lanseres en ny visjon om å produsere en milliard fat olje fra Alvheim-området.

»Det har vært ti fantastiske år. Utviklingen på Alvheim er et eksempel for hele norsk olje og gassindustri», sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

 

Alvheim-området ligger i midtre Nordsjøen ved grensen til britisk sektor.

Selve Alvheimfeltet består av strukturene Kneler, Boa, Kamelon og East Kamelon og funnene Viper-Kobra og Gekko. Alvheim-området inkluderer satellittfeltene Bøyla, Vilje og Volund. Alle feltene produseres via Alvheim FPSO, som ble satt i drift 8. juni 2008.

Utviklingen av Alvheim-området er historien om en organisasjon og et partnerskap* som hele tiden har sett etter nye muligheter i nærområdet, testet ut- og implementert nyutviklet teknologi og med et kontinuerlig fokus på sikker, stabil og kostnadseffektiv drift – og med kontinuerlig høy produksjon.

Utviklingen av feltet er også blitt lagt merke til i industrien: Alvheim er i år en av tre finalister til årets IOR-pris, som Oljedirektoratet deler ut. Vinneren blir annonsert på ONS i Stavanger 28. august.

mer informasjon om IOR-prisen

Ved oppstart var målet å produsere 250 millioner fat oljeekvivalenter fra Alvheim-området. I sommer vil vi passere 400 millioner fat.

Og historien stopper ikke her: Vår visjon er nå produsere så mye som en milliard fat oljeekvivalenter fra nærområdet.

»Det blir ingen «walk in the park». Vi må kontinuerlig jobbe med effektivitet, forbedre flyteffektiviteten, finne nye reservoarer og fase inn nye brønner – og samtidig kontinuerlig jobbe med å redusere kostnadene. Vi skal stå på og sikre at Alvheim blir et mønsterfelt på norsk sokkel også i årene som kommer», understreker Hersvik.

*Rettighetshavere på Alvheim er Aker BP (operatør, 65 prosents andel), Conoco Phillips (20 prosent) og Lundin (15 prosent).