Apply Leirvik skal bygge boligkvarter til Aasen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

6. september 2013

Det norske signerte mandag kontrakten for leveranse av boligkvarteret til Ivar Aasen-plattformen, med Apply Leirvik AS.

Det er Applys forretningsområde LQ & Helidecks som skal gjennomføre prosjektet. Boligkvarteret er i syv etasjer med et samlet areal på 3300 kvadratmeter. Det har 70 enkle lugarer, rekreasjonsområder, skifterom, kontrollrom, helikopterdekk samt alle andre nødvendige fasiliteter for å drive et offshore hotell. Boligkvarteret blir bygget i aluminium. Prosjektering er satt i gang, og leveranse er planlagt andre kvartal 2016.

Boligkvarteret skal prosjekteres og sammenstilles ved Apply Leirvik på Stord.

Utbyggingsdirektør Bård Atle Hovd i Det norske er meget godt fornøyd med at kontrakten gikk til Apply Leirvik.

– I konkurranse med utenlandske tilbydere er det svært gledelig at en norsk leverandør med spesialkompetanse innenfor aluminium fikk kontrakten. Det viser at norske leverandører er konkurransedyktige. Den beste leverandøren basert på en totalvurdering av pris og kvalitet er valgt.

Apply LQ & Helidecks er også engasjert i levering av boligkvarterene Eldfisk 2/7 S, Edvard Grieg, Martin Linge og Gina Krog-feltene, i tillegg til Hebronfeltet i Canada.
Apply-gruppen er en ledende tilbyder av tjenester og teknologiprodukter til den internasjonale olje- og gassindustrien. Gruppen har en årlig omsetning på rundt tre milliarder kroner. Gruppen har rundt to tusen ansatte. HitecVision og Køhlergruppen er hovedeiere i Apply AS.

Det norske oljeselskap ASA er operatør for Ivar Aasen-feltet, og har en eierandel på 35 prosent. Partnere er Statoil (50 prosent) og Bayerngas (15 prosent). Asenfeltet inneholder rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter. Første olje er planlagt til fjerde kvartal 2016.