Avtale om rørledninger til Aasen tildelt EMAS AMC

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

15. mars 2013

Det norske har inngått avtale med EMAS AMC om levering av engineering, innkjøp, konstruksjon og installasjon av rørledninger for Ivar Aasen-feltet. EMAS AMC er en del av Ezra Holdings Limited. Arbeidet for Ivar Aasen skal ledes fra deres kontor i Oslo. Prosjektledelse og engineeringarbeid starter umiddelbart. Aktiviteter offshore er planlagt å starte i 2015, og skal ferdigstilles i 2016.

Kontrakten omfatter prosjektledelse, detaljprosjektering og innkjøp, bygging og installasjon av tre ti kilometer stive rørledninger via tromler, inkludert spoler, koblingsramme for rørledninger (PLETer) og sjøbunnsintervensjon. I tillegg skal EMAS AMC også installere en undersjøisk strømkabel som skal kobles opp mot plattformen på nabofeltet Edvard Grieg.
Stein_Skei
– Det norske er fornøyd med å tildele EMAS AMC denne kontrakten. EMAS sikret seg kontrakten i hard konkurranse med fire andre tilbydere. Vi er overbevist om at samarbeidet vil resultere i et sterkt integrert team, som vil jobbe godt sammen for et best mulig resultat, sier Stein E. Skei (bilde), prosjektleder subsea & pipeline Ivar Aasen, i Det norske.

Lionel Lee, administrerende direktør i Ezra Holdings, sier i en kommentar:

– Ivar Aasen-feltet er et av de største oljefunnene på norsk sokkel de siste årene, og vi er svært fornøyde over å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten. Dette er et resultat av vårt engasjement og strategi for å bli en ledende global leverandør på undervannskonstruksjon, og tildelingen bekrefter vårt fokus på våre globale undervannsoperasjoner.

CJ D’Cort, administrerende direktør i EMAS AMC tilføyer:

– Dette er et resultat av vårt kontinuerlige arbeid med å styrke relasjoner med noen av de viktigste olje- og gasselskapene i Nordsjøområdet. Jeg er fornøyd med dette prosjektet, da det er vårt første betydelige prosjekt med legging av stive rør i Nordsjøen samtidig som det legges til vår voksende portefølje av EPCI-prosjekter globalt (EPCI – engineering, innkjøp, konstruksjon og installasjon).

Verdien på kontrakten er ca. 165 millioner amerikanske dollar.

Det norske er operatør for Ivar Aasen (lisens 001B) med 35 prosent eierandel. De andre rettighetshaverne er Statoil (50 prosent) og Bayerngas Norge (15 prosent).

Mer om Ivar Aasen:

Ivar Aasen-feltet
Intensjonsavtale om stor leveranse til Ivar Aasen
Ivar Aasen blir større
Saipem bygger understell til Aasen

Om EMAS:

EMAS er en global entreprenør, og ledende blant annen innen offshore og subsea konstruksjon. Med kontorer på fem kontinenter, legger selskapet vekt på å ha de rette menneskene og løsningene for olje- og gassindustrien ved å kombinere sin ingeniørekspertise og globale erfaring med et mangfoldig og førsteklasses tilbud utarbeidet for å tilfredsstille kundenes behov.

For mer informasjon om EMAS, se www.emas.com.