Besøk av ingeniørstudenter

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

24. oktober 2012

HISTSom en del av satsingen for å få unge til å studere realfag og teknologi hadde Det norske tirsdag 23. oktober besøk av 50 førsteårsstudenter i kjemi- og materialteknologi fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Studentene fikk en innføring i hvordan Det norske jobber, hvilke prosesser selskapet er inne i og hva noen av våre ingeniører jobber med.

 
Etter ny studiemodell skal nå alle førsteårsstudenter ved bachelorutdanningen gjennom faget ”ingeniørfaglig yrkesutøvelse og arbeidsmetoder”.

Fagansvarlig Johanna Hansen synes det er positivt at Det norske åpner hovedkontoret for studentene,
-For å kunne synliggjøre mulighetene som ligger i ingeniøryrket er vi avhengig av å få vist studentene i praksis hvilken forskjell og nytte ingeniørene gjør i oljebransjen”.

Forskningssjef i Det norske, Hans Konrad Johnsen, ga studentene innføring i fakta og myter om oljenæringen og dagens energiutfordringer. Videre fortalte to av Det norskes ingeniører om hvilke oppgaver og problemstillinger de møter som ingeniører innen utbygging og helse, miljø og sikkerhet.

HIST_studentsHalvar Larsen i utbyggingsavdelingen hadde en klar oppfordring til studentene: ”Vi trenger ingeniører med praktisk erfaring fra leverandørindustrien, så ta gjerne en omvei innom dem før du lander i olje- og gassnæringen”.
Studentene selv syntes det var lærerikt å bli bedre kjent med Det norske og hvordan selskapet fungerer fra innsiden. Selv om mange fortsatt ikke var fast bestemt på sin videre utvikling, var det ingen tvil om at mulighetene Det norske og resten av bransjen har å tilby var av stor interesse for studentene.