Borestart på Fulla

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

14. november 2008

Boringen på Fulla startet 12 november.StatoilHydro er operatør for feltet, men Det norske har en andel på 15 prosent.Fulla ligger i lisensene 035 og 362. Boringen blir gjort med boreriggen West Alpha.

Fulla er ventet å inneholde 63 millioner fat oljeekvivalenter (P50). For Det norske gir det en andel på 11 millioner fat olje. Vi venter å finne både olje, gass og kondensat. Boringen er ventet å ta rundt 80 dager.

Vanndybden på Fulla er 114 meter. Nærmeste innstallasjon er Heimdal, 36 kilometer unna. Reservoaretligger i Øvre Jura i Brentformasjonen. Brønnen har betegnelsen 30/11-7

fulla.jpg

Dette er Det norske (`DETNOR`):
Det norske er det nest største selskapet på norsk sokkel som operatør for 24 lisenser, og med deltakelse i totalt 46 lisenser. Det norske er operatør for Frøyutbyggingen og vil i 2009 operere ni letebrønner i Nordsjøen og Norskehavet. Selskapet har sin virksomhet kun på norsk sokkel.

Det norske har i dag 130 ansatte, og veksten fortsetter. Selskapets forretningskontor er i Trondheim. Selskapet har også kontorer i Oslo, Harstad og Stavanger.