Bratsberg til Det norske

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

20. februar 2008

Øyvind Bratsberg er ansatt som viseadministrerende direktør i Det norske. Han begynner i oljeselskapet 1. juni. Han blir ansatt nummer 100 i Det norske; en tredjedel av disse kommer fra StatoilHydro.

Bratsberg kommer fra stillingen som direktør for feltutbygging på norsk sokkel i StatoilHydro.

Han har tidligere vært områdedirektør for Halten/Nordland og Troll/Sleipner. Han har også hatt andre ledende jobber i Statoil, der han har vært ansatt i 23 år. I Det norske
vil han få en sentral stilling som operativt ansvarlig for områdene leting, boring, brønn, produksjon og drift.

– Jeg synes Det norske er et svært spennende selskap i kraftig vekst. Dette er noe jeg vil være med på, og ta ansvar for.  Det betyr også en del for meg at selskapet har hovedkontor i Trondheim, uttaler han.

Administrerende direktør Erik Haugane sier Det norske er svært fornøyd med å sikre seg en slik kapasitet.

– Vi er et selskap i sterk vekst, og trenger en mann med den kompetanse, erfaring og kapasitet som Øyvind Bratsberg har.

Øyvind Bratsberg er 49 år, og født i Mo i Rana. Han bor på Stjørdal, er ugift, og har ett barn.

Dette er Det norske:
Det norske er det nest største selskapet på norsk sokkel som operatør på 24 lisenser, og med deltakelse i totalt 46 lisenser. Selskapet boret i fjor (2007) fem letebrønner,
og har sin virksomhet kun på norsk sokkel. 

Det norske har i dag 90 ansatte, og den sterke veksten vil fortsette i 2008. Hovedkontoret er i Trondheim, og selskapet har også kontor i Oslo, Harstad og Stavanger.

Det norske hadde i 2007 driftsinntekter på 131 millioner kroner, et driftsresultat på -252,1 millioner kroner, og et resultat etter skatt på -62,9 millioner kroner.

Det norske oljeselskap («DETNOR») er et resultat av sammenslåingen mellom Pertra og DNOs norske virksomhet. Ved utgangen av januar var børsverdien 3,5 milliarder kroner.