Det norske med ny logo

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

3. mars 2008

Det norske presenterer i dag sin nye logo. Det norske oljeselskap ASA understreker gjennom den nye logoen at navnet til daglig er Det norske.

Et moderne, fargerikt og dristig symbol i logoen gjør at Det norske skiller seg ut fra de mange aktørene innen oljevirksomheten.

Logoen understreker at selskapet har all virksomhet på norsk sokkel, og undertittelen «nest størst på norsk sokkel», viser den posisjonen selskapet allerede har i dag når det
gjelder lisenser og operatørskap.

det_norske_logo.jpgSelskapet har lagt vekt på å fremstå som annerledes, nyskapende, effektivt og dynamisk. Det fargerike symbolet er tredimensjonalt. De tre flatene i ulike farger uttrykker oljefelt rundt et tenkt oljefat.

Det er designbyrået Tangram som har utviklet logoen etter en konkurranse mellom tre designbyråer.

For Det norske er det viktig å bli mer synlig i det offentlige rom. Etter sammenslåingen av Pertra og DNOs norske aktiviteter er Det norske et selskap med styrket selvtillit. Det
norske vil markere seg som en utfordrende og offensiv aktør i norsk oljevirksomhet.

Det er nå 100 dager siden vedtakene om sammenslåingen til Det norske ble gjort. Samtidig har Det norske passert 100 ansatte. I dag er alle ansatte fra Trondheim, Harstad, Stavanger og Oslo samlet for å inspirere hverandre til felles innsats – under ny logo.

Administrerende direktør Erik Haugane er svært fornøyd med det uttrykket Det norske nå får:

– Vi vet at navnet kan forvirre, og at mange blander oss sammen med DNO International. Nå setter vi dette på plass med en annerledes og kraftfull logo. Nå blir det opp til oss å leve opp til logoen og posisjonen som nest størst på norsk sokkel.

Dette er Det norske:
Det norske er det nest største selskapet på norsk sokkel som operatør på 24 lisenser, og med deltakelse i totalt 46 lisenser. Selskapet boret i fjor (2007) fem letebrønner, og har sin virksomhet kun på norsk sokkel.

Det norske har i dag over 100 ansatte, og den sterke veksten vil fortsette i 2008. Hovedkontoret er i Trondheim, og selskapet har også kontor i Oslo, Harstad og Stavanger.

Det norske hadde i 2007 driftsinntekter på 131 millioner kroner, et driftsresultat på -252,1 millioner kroner, og et resultat etter skatt på -62,9 millioner kroner.

Det norske oljeselskap («DETNOR») er et resultat av sammenslåingen mellom Pertra og DNOs norske virksomhet. Ved utgangen av januar var børsverdien 3,5 milliarder kroner.