Styrker utbyggingskompetansen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

18. desember 2014

Det norske oljeselskap ASA har ansatt Olav Henriksen (58) som direktør for prosjekter. Henriksen har siden 1990 jobbet med store utbyggingsprosjekter i ConocoPhillips. Han vil tiltre stillingen 19. januar 2015.

Siden integrasjonen av Marathon Oil Norge 15. oktober har administrerende direktør Karl Johnny Hersvik fungert i denne stillingen. Han får nå avløsning av Henriksen, som får det overordnede ansvaret for prosjekter i Det norske.

Henriksen vil tilføre en betydelig kompetanse til selskapet, og vil bidra til å komplettere lederteamet. Alle prosjekter vil nå bli samlet i én enhet, men det største prosjektet Henriksen vil få ansvaret for er Ivar Aasen. Prosjektorganisasjonen i Aasen vil fortsatt være den samme, med det samme ansvaret som tidligere.

Det norske har store ambisjoner på norsk sokkel, og skal sørge for å levere fremtidige utbygginger på tid og kost. Vi er derfor svært fornøyd med å få en av de med sterkest erfaring fra store utbyggingsprosjekter på laget», sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik.

Olav Henriksen

Olav Henriksen

Henriksen er utdannet ingeniør fra Møre og Romsdal Ingeniørhøyskole, og har jobbet med store prosjekter som Ekofisk, Statfjord, Gullfaks, Oseberg og Eldfisk i sin lange arbeidserfaring hos både Kværner Installasjon og ConocoPhillips.

Jeg ser på Det norske som et av de mest spennende selskapene på norsk sokkel fremover, og gleder meg til å bidra til å fullføre fremtidige prosjekter sammen med en svært kompetent organisasjon», sier Henriksen.