Flere selskaper sertifisert for oljeoppdrag

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

18. januar 2013

Det norske oljeselskap har tatt grep for å gi nordnorsk leverandørindustri muligheten til å bli kvalifisert leverandør til oljenæringen. Nå er tre nye bedrifter sertifisert av Det Norske Veritas.I samarbeid med Arcos AS har Det norske siden 2009 samarbeidet for å kvalifisere nye leverandører til olje- og gassnæringen i Nord-Norge.Fredag 18 jan. 2013 får tre nye bedrifter overlevert sitt sertifikat fra Det Norske Veritas. Det gjelder Teknor (ISO 14001), Blokken Skipsverft (ISO 9001) og Arcos (ISO 9001).

thumb_SertifiseringDet tette samarbeidet mellom Det norske, Arcos og nordnorsk leverandørindustri har gitt svært gode resultat. Over en periode på tre år har 16 bedrifter blitt kvalifisert som leverandører. Det norske har med sitt engasjement for landsdelen bidratt med midler slik at landsdelens leverandører i dag er i front når det gjelder sertifisering innenfor helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring.

Finansiering fra Det norske har gjort det mulig å kvalifiseres som leverandør i petroleumsbransjens felles leverandør register Achilles JQS. Når det målet er nådd har bedriftene fått tilbud om sertifisering innenfor ISO 9001 og 14001, noe som er helt nødvendig for å bli vurdert som leverandør. Etableringen av store ingeniørbedrifter i Harstad og Tromsø gjør at nærheten til kundene er bedre. De første bedriftene er allerede pre-kvalifisert som leverandør til blant annet Aker.

Lenker til prosjektet:
Milepæl for Ballstad
Prosjektrapport 2009-2011 (ekstern link)

Bilde: omvisning på Blokken Skipsverft.
 

Blokken