Gro G. Haatvedt ny letedirektør i Det norske

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

21. januar 2014

Gro Haatvedt er ansatt som letedirektør i Det norske oljeselskap ASA. Hun var frem til 1. januar i år letedirektør for norsk sokkel i Statoil.

Gro G. Haatvedt (56) har vært letedirektør (senior vice president) for norsk sokkel i Statoil de tre siste årene. I denne perioden har Statoil gjort flere betydelig funn, ikke minst Johan Sverdrup. Haatvedt har de siste årene blant annet hatt ansvar for avgrensingsbrønnene på Johan Sverdrup-feltet.

Gro Haatvedt, bilde fra Statoil

Gro Haatvedt, foto: Statoil

Haatvedt sier det var umulig å si nei til tilbudet om å bli letedirektør i Det norske.

– Jeg ser fram til å begynne i Det norske. Det er en svært spennende oppgave å bygge et godt selskap videre. Det norske har allerede en betydelig portefølje, min oppgave blir å lede arbeidet med å styrke denne ytterligere. Jeg ser fram til å møte en kompetent og drivende organisasjon.

Gro G. Haatvedt er geofysiker fra Universitetet i Oslo (1984). Hun ble ansatt i Hydro i 1984 og fortsatte i Statoil etter at de to selskapene ble fusjonert. Hun har hatt flere lederstillinger, blant annet på Oseberg og som letesjef for Nordsjøen. Hun har hatt ansvar for forretningsutvikling i Iran og vært landsjef i Libya.

Arbeidende styreleder i Det norske, Sverre Skogen, sier han er svært fornøyd med ansettelsen av Haatvedt.

– Vi har fått en svært dyktig letedirektør med lang erfaring og med svært gode resultater. Vi ser fram til å få henne med på laget i et selskap som alltid vil videre for å skape verdier på norsk sokkel.

Dato for tiltredelse er ikke endelig avklart, men vil være senest august 2014.