Intensjonsavtale om stor leveranse til Ivar Aasen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

14. mars 2013

Det norske oljeselskap ASA har undertegnet en intensjonsavtale om leveranser fra Siemens. En endelig kontrakt omfatter leveranser av et komplett integrert elektro-, kontroll og kommunikasjonssystem i forbindelse med utbygging av plattformen til Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen. Total verdi på en slik leveranse vil være flere hundre millioner kroner.

Simens_og_Det_norske– En slik avtale vil ha stor betydning for kompetanseutvikling av olje- og gass løsninger i Trondheims-regionen, og vil bidra til stor verdiskapning og sysselsetting av et hundretalls ingeniører i flere år fremover, sier prosjektleder for utbygging Snorre Fossum i Det norske.

For Siemens vil en slik avtale være svært spennende for utviklingen av engineeringmiljøet både i Trondheim og i Oslo.

Bilde: Jan Eik Lystad, Simens til venstre og Snorre Fossum, Det norske.

– Leveranser av denne typen det her er snakk om, er selve sentralnervesystemet til en plattform. For oss gir dette en mulighet til å utnytte kombinasjonen av avansert teknologi og lang driftserfaring på en unik måte, sier Richard Jaros, divisjonsdirektør i Siemens Oil & Gas.

Engineeringarbeidet vil bli utført fra Siemens egne lokasjoner, blant annet i Trondheim og i Oslo. Totalt vil om lag 100 personer fra Siemens bli involvert i prosjektet. I tillegg vil ingeniører fra Siemens delta i et såkalt integrert team under ledelse og i samarbeid med oppdragsgiver.

Det norske er operatør for Ivar Aasen (lisens 001B) med 35 prosent eierandel. De andre rettighetshaverne er Statoil (50 prosent) og Bayerngas Norge (15 prosent).

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Richard Jaros, divisjonsdirektør Siemens Olje & Gass
Mob: +47 920 43 531, e-post: richard.jaros@siemens.com

Jan Erik Lystad, leder av Power Electronic Center i Trondheim
Mob: +47 920 42 197, e-post: jan.lystad@siemens.com

Christian Jahr, informasjonssjef
Mob: +47 952 26 88, e-post: christian.jahr@siemens.com

Mer om Ivar Aasen:

Ivar Aasen-feltet
Ivar Aasen blir større
Saipem bygger understell til Aasen

Om Siemens

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi, byer og helse. Selskapet er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og over 40 prosent av omsetningen på 73,5 milliarder euro kommer fra virksomhetens grønne portefølje. I over 160 år har Siemens satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med over 360.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller selskapet en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. Den norske virksomheten til Siemens har om lag 2000 medarbeidere fordelt på 12 lokasjoner og omsetter for om lag 5 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.