Ivar Aasen klar for hjemreise

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

22. mai 2016

(Singapore, 22. mai 2016) Plattformdekket til Ivar Aasen-feltet ble søndag ferdigstilt ved verftet i Singapore og seiles til Norge om kort tid. Dekket ble levert på budsjett og til riktig tid, som gjør at feltutbyggingen er i rute mot produksjonsstart 1. desember.

– Ivar Aasen-feltet er en viktig utbygging på norsk sokkel og for Det norske som operatør. Vi er derfor svært fornøyd med å ferdigstille plattformdekket i henhold til budsjett og til avtalt tid. Arbeidet som er utført i Singapore er av høy kvalitet, og prosjektet er eksempel på et vellykket globalt leverandørsamarbeid for å skape verdier på norsk sokkel, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Det norske.

Plattformdekket er nå flyttet fra verftsområdet til SMOE til Cosco-fartøyet Xiang Rui Kou, som skal frakte installasjonen til Ivar Aasen-feltet på Utsirahøyden i Nordsjøen. På Utsirahøyden skal plattformdekket løftes på understellet som er bygget på Sardinia, og boligkvarteret som er bygget på Stord.

– På det meste har mer enn 2 300 personer fra 35 nasjoner arbeidet med prosjektet. Etter nærmere 15 millioner arbeidstimer har vi ikke registrert alvorlige hendelser, noe vi er svært stolte av. Vi har hatt et tett og godt samarbeid mellom Det norske som operatør og SMOE-selskapet Sembawang, hvor vi leverer på budsjett og uten alvorlige personskader, sier prosjektleder for plattformdekket Snorre Fossum.

Plattformdekket til Ivar Aasen skipes ut fra havnen i Singapore tidlig i juni og kommer til Norge en måned senere.

Finn bilder og video for bruk her.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Rolf Jarle Brøske, direktør kommunikasjon, tlf: 911 12 475

Ivar Aasen
Ivar Aasen-feltet ligger vest for Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen og inneholder rundt 204 millioner fat oljeekvivalenter, inkludert Hanz-forekomsten. Den økonomiske levetiden for Ivar Aasen-feltet kan bli 20 år, avhengig av oljepris og produksjonsutvikling. Operatør er Det norske, med en eierandel på 34,8 prosent.

Det norske
Det norske er et fullverdig oljeselskap med aktivitet innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. Vi bygger et av Europas største uavhengige oljeselskap. Det norske er operatør for det produserende Alvheimfeltet og for utbyggingen av Ivar Aasen-feltet. Selskapet er også partner i Johan Sverdrup-feltet. Det norske har en aktiv letevirksomhet på norsk sokkel og en ambisiøs strategi for fortsatt vekst. Det norske har hovedkontor i Trondheim og kontorer i Stavanger, Oslo og Harstad. Det norske er notert på Oslo Børs.