Kalvklumpen kan bores

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

13. mai 2011

Det norske har i dag mottatt Petroleumstilsynets samtykke til boring av Kalvklumpen prospektet i Frøyområdet i Nordsjøen.

Kalvklumpen ligger i lisens 414,omtrent 20 kilometer øst for Frøy (PL 364). Brønnbanen har fått navnet 25/6-4. Boringen skal gjøres med den halvt nedsenkbare innretningen Songa Delta.Kalvklumpen

Lisensen ble tildelt Det norske i TFO 2006 (tildeling i forhåndsdefinerte områder), som er en årlig lisensrunde i modne deler av norsk sokkel. Det norske er operatør med eierandel på 40 prosent. Faroe Petroleum, Norwegian Energy Company og Bayerngas er partnere med 20 prosent andel hver.

Boringen har planlagt oppstart i tredje kvartal 2011.

Se lisensens plassering på bildet fra vårt lisenskart.

Les mer om Frøyfeltet her.

Om Det norske:
Det norske er nest størst i antall operatørskap, lete- og borevirksomhet på norsk sokkel. Det offensive leteprogrammet er det største et uavhengig norsk selskap noen gang har gjennomført på norsk sokkel. Det norske driver virksomheten på en sikker og ansvarlig måte i nært samarbeid med myndighetene. Det norske skal i 2011 delta i over 10 boreoperasjoner som operatør eller partner.

Det norske har rundt 200 ansatte. Selskapets hovedkontor er i Trondheim. Selskapet har også kontorer i Stavanger, Oslo og Harstad. Det norske er notert på Oslo Børs (‘DETNOR’).