Kjetel Digre ansatt som ny driftsdirektør

7. mai 2018

Kjetel Digre er ansatt som ny driftsdirektør (SVP Operations) i Aker BP. Han vil være en del av hovedledelsen. Digre kommer fra stillingen som prosjektdirektør (SVP) for Johan Sverdrup-utbyggingen i Statoil.

Digre har en mastergrad (MSc Subsea og Petroleum Engineering) fra Heriot Watt University in Edinburgh, Skottland.

– Som partner i Johan Sverdrup-feltet, kjenner jeg Kjetel godt. Han har imponert meg og resten av partnerskapet ved å lede dette komplekse og verdifulle prosjektet på en enestående måte. Jeg er sikker på at Kjetel kommer til å bli en viktig bidragsyter i vår hovedledelse og hjelpe oss med å levere på våre forretningsmål, sier administrerende direktør Kalle Hersvik.

Eldar Larsen vil søke nye utfordringer. Detaljer er ikke avklart på nåværende tidspunkt.

– Jeg ønsker å takke Eldar for hans gode innsats, og for det han har levert for Aker BP. Han har vært instrumentell i integrasjonen av BP Norge i Aker BP. Jeg har personlig lært mye om hvordan felt kan driftes på en god måte med å jobbe tett på Eldar. Jeg ønsker han lykke til videre, sier Kalle Hersvik.

Kjetel Digre sier:

– Jeg har jobbet hele mitt yrkesaktive liv siden 1993 med utrolig spennende oppgaver i Statoil. Jeg er takknemlig for en fantastisk tid i selskapet sammen med gode kolleger. Nå var det riktig for meg å søke nye utfordringer og prøve noe nytt i Aker BP. I den nærmeste tiden vil jeg fokusere på oppgavene mine i Statoil, og ser frem til spennende utfordringer med nye kolleger i Aker BP.

Svein Jacob Liknes vil ta over som driftsdirektør fram til Digre er på plass.

Media kontakt:
Tore Langballe, VP Communications, tel.: +47 907 77 841

Investor kontakt:
Kjetil Bakken, IR Manager, tel.: +47 91 889 889