Leirvik bygger boligkvarteret på Ivar Aasen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

3. april 2013

Singaporebaserte SMOE har inngått intensjonsavtale med Apply for leveranse av boligkvarteret til Ivar Aasen-plattformen, der Det norske er operatør.

Det er Applys forretningsområde LQ & Helidecks som skal gjennomføre prosjektet. Boligkvarteret er i syv etasjer med et samlet areal på 3300 kvadratmeter..Det har 70 enkle lugarer, rekreasjonsområder, skifterom, kontrollrom, helikopterdekk samt alle andre nødvendige fasiliteter for å drive et offshore hotell. Boligkvarteret blir bygget i aluminium. Prosjektering igangsettes umiddelbart og leveranse er planlagt andre kvartal 2016

Boligkvarter_Aasen

Illustrasjon av boligkvarter på Ivar Aasen plattformen. Illustrasjon fra Apply Leirvik.

Kontraktsverdien er i størrelsesorden 450 millioner kroner. Boligkvarteret skal prosjekteres og sammenstilles ved Apply Leirvik på Stord.

Utbyggingsdirektør Bård Atle Hovd i Det norske er meget godt fornøyd med at kontrakten gikk til Apply Leirvik.

–       I konkurranse med utenlandske tilbydere er det svært gledelig at en norsk leverandør med spesialkompetanse innenfor aluminium fikk kontrakten. Det viser at norske leverandører er konkurransedyktige. Den beste leverandøren basert på en totalvurdering av pris og kvalitet er valgt.

Administrerende direktør Lars Solberg i Apply Leirvik sier denne kontrakten motiverer selskapet.

–       Vi er veldig fornøyd med at SMOE og Det norske har valgt Apply til å levere boligkvarteret til Ivar Aasen. SMOE er en ny kunde og vi er stolt over å få være med på Det norskes første større feltutbyggingsprosjekt. Dette motiverer oss til å lykkes med leveransen.

Apply LQ & Helidecks er for tiden også engasjert i levering av boligkvarterene til Hebronfeltet i Canada, Eldfisk 2/7 S, Edvard Grieg, Martin Linge og Gina Krog-feltene på norsk sokkel.

Apply-gruppen er en ledende tilbyder av tjenester og teknologiprodukter til den internasjonale olje- og gassindustrien. Gruppen har en årlig omsetning på rundt tre milliarder kroner. Gruppen har rundt to tusen ansatte. HitecVision og Køhlergruppen er hovedeiere i Apply AS.

Det norske oljeselskap ASA er operatør for Ivar Aasen-feltet, og har en eierandel på 35 prosent. Partnere er Statoil (50 prosent) og Bayerngas (15 prosent). Asenfeltet inneholder rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter. Første olje er planlagt til fjerde kvartal 2016.

Ivar Aasen

Illustrasjon av plattform på Ivar Aasen feltet over.

Siste nytt om Aasen:

Regjeringen foreslår utbygging av Ivar Aasen og Gina Krog

Avtale om rørledninger til Aasen tildelt EMAS AMC

Intensjonsavtale om stor leveranse til Ivar Aasen

Les mer om utbyggingen av Ivar Aasen HER.