Lite funn på Skaugumsåsen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

12. september 2011

Det norske oljeselskap ASA, operatør for utvinningstillatelse 482, er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 6508/1-2 på Skaugumsåsen. Brønnen er boret omlag ti kilometer sør for Nornefeltet i Norskehavet.Aker_Barents_feb

Det ble funnet en gasskolonne på 18 meter og en oljekolonne på 23 meter. Størrelsen på funnet er foreløpig beregnet til omtrent 1 million Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Videre studier og utforskning av tilleggspotensialet er nødvendig for å avklare om funnet har kommersiell interesse.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 482, som ble tildelt i TFO 2007.

Brønn 6508/1-2 ble boret av boreinnretningen Aker Barents (bilde).

Partnere i PL 482 er: Det norske oljeselskap ASA 65 prosent og operatør, Petoro 20 prosent og Skagen44 AS 15 prosent.

Les alt om Det norskes letebrønner i 2011 her.

Om Det norske:
Det norske er nest størst i antall operatørskap, lete- og borevirksomhet på norsk sokkel. Det offensive leteprogrammet er det største et uavhengig norsk selskap noen gang har gjennomført på norsk sokkel. Det norske driver virksomheten på en sikker og ansvarlig måte i nært samarbeid med myndighetene. Det norske skal i 2011 delta i over 10 boreoperasjoner som operatør eller partner.

Det norske har rundt 200 ansatte. Selskapets hovedkontor er i Trondheim. Selskapet har også kontorer i Stavanger, Oslo og Harstad. Det norske er notert på Oslo Børs (‘DETNOR’).