Nytt styre i Det norske

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

3. februar 2009

Diderik Schnitler ble valgt til ny styreleder i Det norske oljeselskap ASA på den ekstraordinære generalforsamlingen andre februar.

På den ekstraordinære generalforsamlingen i Det norske ble det valgt fem nye styremedlemmer. Diderik Schnitler (1946) blir ny styreleder. Schnitler har utstrakt ledererfaring fra oljebransjen blant annet som administrerende direktør i Saga Petroleum.Han har hatt ledende stillinger i selskaper som  Kværner, EB Anker Sønnak og Kaldnes. Schnitler har også vært statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og president i NHO. Han har erfaring som styremedlem i en rekke selskaper, blant annet Wilh. Wilhelmsen ASA og Neas ASA. Schnitler er utdannet sivilingeniør fra NTH.

Selskapet fikk fire andre nye styremedlemmer. Jan Rune Steinsland (1960) har bred ledererfaring fra norsk og internasjonal olje- og offshoreindustri, og er i dag finansdirektør i rigg-selskapet Ocean Rig ASA. Steinsland har ti års erfaring fra Exxon/Esso i Norge. Annen erfaring inkluderer stilling som finansdirektør i Acta Holding i seks år. Steinsland er utdannet MBA fra Universitetet St. Gallen.

Marianne Elisabeth Johnsen (1963) har flere års ledererfaring både fra privat og offentlig sektor, blant annet som medlem av toppledelsen ved Ullevål Universitetssykehus og direktør i Elkem ASA. For tiden er hun partner og eier i et konsulentselskap som hovedsaklig arbeider med omstillingsprosesser for ledende nordiske industribedrifter. Hun har bred styreerfaring i flere større selskaper innen flere bransjer. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har en MBA fra Solvay Business School i Brussels.

Marianne Lie (1962) er en profilert norsk næringslivsleder, med bred erfaring fra en rekke styreverv. Lie har blant annet vært administrerende direktør i Norges Rederiforbund i seks år, samt administrerende direktør i Vattenfall Norge i fire år. Lie har samfunnsfaglige studier fra Universitetet i Oslo.

Hege Sjo (1968) arbeider for Storbritannias største pensjonsforvalter; Hermes Investment Management Ltd. i London . Fra 1995 til 2003 jobbet hun ved Oslo Børs, først som utreder og prosjektleder for strategiutvikling, siden som finansdirektør og markedsdirektør. Sjo er utdannet siviløkonom fra Stirling University i Skottland, og har høyere avdeling fra Norges Handelshøyskole.

Generalforsamlingen gjenvalgte to styremedlemmer. Ivar Brandvold (1956) er Chief Operating Officer i DNO International ASA, hvor han har det overordnete ansvar for alle oppstrømsprosjekter i samtlige geografiske områder hvor selskapet er involvert. Han har videre 23 års erfaring fra en rekke lederstillinger i Norsk Hydro. Brandvold er utdannet sivilingeniør fra NTH.

Tore Lilloe-Olsen (1956) er letesjef i DNO International ASA, og har mer enn 25 års erfaring fra oljeindustrien, blant annet som geofysiker i Elf og Hydro. I tillegg har han hatt stillinger som letesjef med ansvar for Nordsjøen i Hydro O&E og Asset Manager for BL 34 Angola i Sonangol P&P. Lilloe-Olsen har hovedfag i geologi og geofysikk fra Universitetet i Oslo.

I tillegg til de aksjonærvalgte styremedlemmene er Jan Gunnar Opsal og Kristin Aubert.

Dette er Det norske (`DETNOR`):
Det norske er det nest største selskapet på norsk sokkel som operatør for 27 lisenser, og med deltakelse i totalt 47 lisenser. Det norske er operatør for Frøyutbyggingen og vil i 2009 operere ni letebrønner i Nordsjøen og Norskehavet. Selskapet har sin virksomhet kun på norsk sokkel.

Det norske har i dag 130 ansatte, og veksten fortsetter. Selskapets forretningskontor er i Trondheim. Selskapet har også kontorer i Oslo, Harstad og Stavanger.