Produksjonen avsluttet på Glitne

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

1. mars 2013

Søndag 24. februar stengte siste produksjonsbrønn på Glitne, etter 12 år med produksjon på feltet. For Det norske og de andre rettighetshaverne har Glitne vært en suksess. Med en firedobling av levetiden, mer enn dobbel så stor produksjon og godt samarbeid rettighetshaverne imellom, ser Det norske på Glitne som et driftsforbilde til etterlevelse.

 

GlitneGjennom Glitne har vi vist hvordan godt partnersamarbeid, prosess- og brønntiltak har økt utvinningen og forlenget levetiden på et modent felt. Dette er god erfaring vi nå tar med oss videre”, sier Kristin Gjertsen, leder for partneropererte felt i Det norske.

Total produksjon på Glitne endte på 55,9 millioner fat olje, 30 millioner flere fat olje enn først antatt.  Det norskes ti prosent andel i feltet ga i løpet av levetiden totalt 5,6 millioner fat olje.

Framover blir den viktigste oppgaven å sørge for en god, sikker og profesjonell avvikling av feltet. I alt skal syv brønner midlertidig plugges med LWI-fartøy. Endelig tidsaspekt for permanent plugging og fjerning av havbunnsrammene er ikke avklart.

Rettighethaverne i Glitne er Statoil med 58,9 prosent, Total E&P Norge med 21,8 prosent, Det norske oljeselskap med 10 prosent og Faroe Petroleum Norge med 9,3 prosent.

Les også:

Avslutter solskinnshistorien på Glitne
Forlenger Glitnes levetid