Saipem bygger understell til Aasen

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

15. februar 2013

saipemDet norske oljeselskap ASA har valgt Saipem som leverandør for stålunderstellet til Ivar Aasen-plattformen. Kontrakten er på 709 millioner kroner. Understellet skal bygges i Arbatax på Sardinia. Understellet er 138 meter høy og skal installeres på112 meters vanndyp. Den totale vekten med pæler er 14.400 tonn.

Det norske har også tildelt kontrakten for transport og installasjon (T&I) til Saipem. Kontrakten er på 310 millioner kroner. Kontrakten sikrer at plattformdekket kan løftes på understellet i det tidsvinduet som etter planen er avsatt til dette. Understellet skal løftes på plass i april 2015, mens plattformdekket skal løftes på plass i mai/juni i 2016.
Engineeringsarbeidet for begge kontraktene skal gjøres i London.

Saipem har over 40 000 ansatte og er et av verdens største internasjonale olje- og gasselskaper. Selskapet har vært i Norge siden 1990. Den første større kontrakten ble inngått med Statoil for å utvikle Kristin-feltet i 2003. Saipem har en femårskontrakt med ENI Norge for boring og utvikling av Goliat-feltet i Barentshavet.

Saipem har det siste tiåret vært engasjert i over hundre offshoreprosjekter med kontrakter for engineering.

Partnerne i Ivar Aasen er Det norske oljeselskap ASA (35 prosent), Statoil ASA (50 prosent) og Bayerngas Norge AS (15 prosent).

Se også: Ivar Aasen-plattform skal bygges av SMOE