Solid produksjon fra Atla

Artikkelen er fra nyhetsarkivet til Det norske.

10. desember 2012

Det nye feltet Atla, som startet produksjonen 7. oktober, fortsetter å produsere bedre enn ventet. Det norskes 10 prosent andel i feltet ga i november en produksjon på 2 298 fat olje per dag. Det gjør at Atla står for to tredjedeler av produksjonen i Det norske.

Det norskes samlede fysiske produksjon i november ble 88 611 fat oljeekvivalenter. Opp 5 460 fat fra forrige måned. Det ga en gjennomsnittsproduksjon per dag på 2 954 fat.

Det norske har i november hatt produksjon på fire felt, Varg (5 prosent), Glitne (10 prosent), Jotun (7 prosent) og Atla (10 prosent). Enoch er fortsatt ute av produksjon på grunn av feilene på PMV (Production Master Valve) og PWV (Production Wing Valve). Det norske forventer at produksjonen til Enoch er tilbake rundt årsskiftet 2013/2014. Produksjonen på Varg gikk ned i november på grunn av sandproduksjon. Fjerning og rensing av sandfilter førte til produksjonsstans i to dager. Både Jotun og Glite har i november hatt en stabil produksjon, på henholdsvis 227 og 76 fat olje per dag.

Olje og gassproduksjon de siste 12 måneder:

Se mer om Det norskes produksjon her.